31 mars 2011

torsdag

Tentan är avklarad och med lite tur gick det nog bra! Någon gång ska jag skriva lite här om vad jag gjort de senaste dagarna utöver att plugga som en gud, men inte nu. Nu ska jag till skolan och dricka kaffe med Poffer och Patrik. Sen blir det antagligen laga mat med lite folk ur klassen. Kanske slinker det ner lite vin också...

Vill visa en bild också, bara för att den är så himla fin. Jag har nog världens vackraste skrivbordsunderlägg på min dator.

Lillebror och Signe i höstas.

29 mars 2011

mona lisa musta had the highway blues, you can tell by the way she smiles

Ännu en härlig pluggdag!
Den här veckan kommer ta kol på mig. Klarar jag det här så klarar jag vad som helst! Började dagen med att sätta mig vid datorn och korrekturläsa mina paper INNAN frukost. Sen lämndes de in, jag fick i mig lite müsli och sedan dess har jag suttit här med mina böcker. Jag har tenta på torsdag, mitt livs första omtenta. Fast det är ingen riktig omtenta för jag kuggade inte den förra. Jag glömde bort att anmäla mig och det var så klantigt att jag nästan förtjänar något slags pris...

Nu ska jag koka mig en liter kaffe eller två... Jag går en lååång dag till mötes.

28 mars 2011

we talk about life and we’ll talk about death and we dance in the living room

Idag smet jag från pluggandet i några timmar och åt lunch med Andrea och Natalie på Kinamuren. Mumsigt och mysigt som attan! Vi pratade om förra våren, som var väldans fin och så gjorde vi upp planer för hur vi ska spendera den här. På ungefär samma sätt, tänkte vi: med picknickfiltar, engångsgrillar och smultronvin.







27 mars 2011

26 mars 2011

i'm wide awake it's morning

Det finns få saker som är så fina som lördagsfrukostar. Särskilt sådana som man äter riktigt sent och i sängen! Om TVn står på i bakgrunden också med nya partiledare som pratar så att man nästan återfår tron på framtiden, då kan det nog inte bli så mycket bättre, även om äggen blev lite för hårdkokta. Dessutom fick jag inviga min fina bricka som jag köpte häromdagen när jag egentligen skulle ha en tvålkopp. Bilden är kass dock, för jag hade fel inställning på kameran och när jag upptäckte det så var nästan allt uppätet.

24 mars 2011

i want the world to stop

Nu borde jag sova. Jag är nog sjuk, misstänker att jag har ganska mycket feber. Men imorgon bitti har jag seminarium och jag har fortfarande ingen diskussionsfråga. Mitt i allt queer- och genus-paper-skrivande har jag totalt glömt bort att jag borde ha en sådan redo... Jag ger mig själv tio minuter att försöka krysta fram en, annars får jag nog lov att ta det väldigt tidigt imorgon.

Bild från Alma Löv i somras.

jag idag

Näsdukar och plugg upp till öronen... Tokförkyld och en bok om queerteori! Woopwoop!


23 mars 2011

skor och annat

Hej! Jag har tagit fyra kort idag på saker som jag ville blogga om:


Här är mina nya skor. De kom på posten idag och gjorde mig väldigt glad. Jag blir hur lång som helst när jag har dem på mig. Som eiffeltornet ungefär.


På tal om skor så har jag börjat använda mina Converse igen. Det måste vara vårtecknet framför alla andra- leriga vita Converse på hallmattan! De är nämligen mycket smutsigare än vad som syns på bilden eftersom jag envisas med att inte gå vanliga vägen till skolan utan på en lerig stig genom en liten skogsdunge. Det går lite snabbare så.


Det här är Zygmunt. Han bor i min bokhylla och är en finfin present som jag fått av Camilla och Madde. De träffade honom på stan en dag när de var på väg hem till mig på fest och så fick han följa med.


Jag sprang ner till Pressbyrån och köpte svindyrt naturgodis till Greys Anatomy ikväll. Sen åt jag upp det innan första reklampausen... Mys!

pluggeliplugg

Sitter och pluggar i biblioteket med Poffer, Håkan och Patrik. Det går lite bättre än sist, men inte helt bra. Jag och Patrik har problem. Vi skriver paper om genus och ingen av oss lyckas få in de viktigaste detaljerna, alltså det som efterfrågas. Vi bara ordbajsar på om allt annat. Inte ett ord hittills om genus på struktur- och individnivå... Jobbigt, men vi kämpar på... Wish us luck!


Update: Vill bara be om ursäkt för meningslöst bloggande, men så kan det bli när man har tråkigt plugg att göra...

kreativ idioti

Tänkte bara visa mina nya örhängen som jag gjort alldeles själv. Eftersom jag inte har något fastlagsris på bordet får jag väl ha det i öronen tänkte jag.



21 mars 2011

måndag

Idag har jag:

*Försökt plugga inför seminariet imorgon tillsammans med Angelica. Det gick åt skogen, vi hade en massa att säga till varandra så vi pratade istället och sen gick vi till Poffer, Patrik och Håkan och satte oss och då snackade vi bara ännu mer... Vi fick ingenting gjort. Inget som hade med skolan att göra i alla fall.

*Prövat på Zumba för första gången! Det var hur kul som helst men jag hängde inte med för fem öre! Alla andra kunde koreografin jättebra och jag låg ett steg efter hela tiden.

*Fått en enkät från Statistiska Centralbyrån som skickas ut till alla som jobbar i religiösa samfund och fattat absolut ingenting. Det gör ju inte jag.

*Fattat minst ett mindre intelligent beslut, men jag orkar inte riktigt med konsekvenstänkande just nu.

*Nästan, men bara nästan, spelat sönder den här låten:



Nu ska jag plugga allt som inte blev gjort under dagen! Kvällen är ung... typ...

20 mars 2011

städ-söndag

Idag storstädade jag! I och för sig så är ju inte det någon större bedrift när man bor på 19 kvadrat, men ändå! Jag vet inte varför men så fort det börjar bli mycket att göra i skolan så blir jag sugen på att städa. Idag var det dessutom en finfin vårdag ute så det var väldigt härligt att ha fönstret helt öppet så att det luktade både smältande snö och grönsåpa inomhus!



Jag har världens finaste dammtrasa också. Mamma gav den till mig i julklapp. Rimmet löd:

När hemlängtan blir för svår
kan det lätt komma en tår.
Då kan det bli vått
och man måste torka torrt!

Väldans fint tycker jag! Jag hoppas att hon inte misstycker till att den används till damm ibland också...

lördagsmys

Det har varit mycket mys den här helgen. Igår var det tjejkväll hos Jenny med en massa Solsidan-avsnitt och dippade grönsaker!

Hela gänget goes Cheborashka!


Sen försökte Bea och Viktoria att göra en massa akrobatiska konster. Det kanske gick mindre bra, men som Bea sa: "man ska leva farligt!"

19 mars 2011

and the world's got me dizzy again, you think after twenty-two years I'd be used to the spin...



Land Locked Blues- Bright Eyes

fredagsmys!

Kvällen har spenderats hemma hos Serafina tillsammans med tre fina före detta nollor och Serafinas kompisar från Södertälje. Vi lagade mat tillsammans och satt som farmor brukar och förfärade oss över idioterna i Big Brother. Kyckling och pommes med bearnaisesås stod på menyn och attans så gott det var!  Kycklingen tog en evighet att få klar och vi svalt nästan ihjäl under tiden men det var det värt. Sen gjorde vi banana split och det var lika galet gott det!

Anna och Ida och maten

18 mars 2011

och var tog våren vägen?

Igår mådde jag mindre bra eftersom jag fick för mig att jag skulle festa i onsdags. Men envis som jag är så vägrade jag sova bort hela dagen utan tog en (mycket smärtsam) promenad till Tärnvägen och hade picknick där med Poffer och Patrik. Lite kaffe och frisk luft senare mådde jag faktiskt ganska bra. Sen kom Johnny och Håkan förbi också och så spelade pojkarna fotboll och jag tittade på och njöt av strålande sol, nästan ingen snö kvar på marken och vår på riktigt!

Så här såg det ut:




Idag är det en massa snö på marken. Blommorna som jag och Serafina såg häromdagen är förmodligen stendöda. Tillbaks på ruta ett liksom...

15 mars 2011

fin-måndag

En sak som är galet bra med att vara student är att man kan bolla lite med veckodagarna som man känner för. Lördagar kan bli de värsta arbetsdagarna om man är på det humöret och måndagar kan bli de bästa dagarna. Igår var det en sådan där bra måndag. Efter min föreläsning kom Serafina hem till mig och vi drack kaffe och åt upp lite sockerkaka som jag hade. Så kom vi på att det var fint väder ute och att man inte kunde slösa bort en sådan dag på att sitta inne så vi tog en promenad till stan.
Det luktade vår ute och vi var så glada för det att vi i princip skuttade och hoppade hela vägen till stan. När vi hoppade förbi Behrn Arena fick vi syn på blommor på marken och då blev vi ännu gladare.

Tittar man riktigt noga på den här bilden så ser man blommorna!

När vi kom fram till stan var vi ganska så jättehungriga och sugna på lite vardagslyx, så vi gick till EastWest och åt sushi. Det är nämligen ganska dyrt att äta där när man är student som vi, men ibland måste man ju. Det var ungefär den godaste sushi som jag någonsin ätit med en massa spännande bitar som var alldeles nya för mig. Dessutom var det musslor i misosoppan och det gjorde ju inte saken sämre precis!


Vi satt kvar på EastWest i över två timmar och sedan skulle vi promenera igen och tog en väg som ingen av oss prövat förut. Tillslut hittade vi iallafall dit vi skulle, nämligen hem till Patrik på Tärnvägen och säga hej. Vi stannade där en stund och såg på "Nu blåser vi Sverige" och sedan gick vi hem och jag insåg att klockan hade hunnit bli över elva utan att jag gjort ett enda dugg av det jag egentligen skulle ha gjort under dagen. Men vad gjorde väl det när jag hade haft det så fint!? Man kan ju alltid låtsas att det var en lördag...

i lördags

En annan bra sak vi gjorde när jag var hemma i Värmland, förutom att se på duktiga lillebror, var att vi åkte till skidbacken. Jag har nämligen inte åkt slalom alls i vinter och eftersom slalom är det som är bra med vintern förutom jul, så var ju det ganska sorgligt.
Vi lyckades pricka in bästa skiddagen med bra före, inte alls många i backen och strålande solsken!

Pappa, jag och Samuel

Jag och pappa


Samuel snodde mina solglasögon när vi fikade och blev såhär snygg!

Sen pussades mamma och pappa i skidbacken och jag tyckte att det var ganska sött.

stolt

I fredags hade min "lille"bror Martin studentkonsert. De spelade bland annat några låtar som han skrivit själv och jag blev helt galet stolt.  Hela konserten var helt otroligt bra! Han är ganska så fantastiskt skitbra, min bror!





(Bilderna är tagna av Martins kompis Joel Heinerud)

världens bästa helg med världens bästa vän- del 2

Förra lördagen vaknade Tess helt galet tidigt med tanke på att vi varit ute dagen innan men så är det väl när man är småbarnsförälder, antar jag... Klockan åtta vaknade jag av att hon var vaken. Vi gjorde oss iordning, åt en massa limpa och drack cola och sen gick vi och handlade massa godis och mat!


När vi kom hem så la vi oss i min säng och tittade på film och åt godis resten av dagen. Vi hade en hel massa prat att ta igen också!

Hej

Min Tess

När klockan blev sisådär halv åtta lagade vi middag. Tess hade på sig en tisha och pumps, vilket var lite galet och vi spelade Nancy Sinatra i köket. Ganska glammigt tyckte vi!

Sen åt vi middagen i sängen. Lax, bakad potatis och räk- och äggröra. Det är bakismat som heter duga det!


Så blev det söndag och Tess skulle åka hem. Vi gjorde massa smoothies till frukost för det är det bästa vi vet ungefär. Sedan vinkade jag av henne vid tåget och tänkte att nu får det inte dröja länge innan vi ses igen.

hej

Igår kväll när jag borde ha sovit gjorde jag en helt fantastisk spelningslista istället med många av de finaste lugna låtarna jag vet. Vill ni höra? HÄR är den!
Den heter sju, vilket kanske kan verka konstigt, men jag numrerar mina listor. Den förra hette fem. Jag hoppade över ett nummer. Det blev bäst så, tyckte jag. Vissa saker kan ju inte listor heta, eller hur?

Nu ska jag gå och handla med Serafina. Sen ska jag blogga om förra helgen, den här helgen och gårdagen. Promise!

13 mars 2011

...

If you walk away, I'll walk away
First tell me which road you will take
I don't want to risk our paths crossing some day
So you walk that way, I'll walk this way

10 mars 2011

världens bästa helg med världens bästa vän- del 1

Nu börjar det faktiskt bli dags att jag lägger upp lite bilder från helgen som var. Tyvärr tog jag inte alls särskilt många, jag var alldeles för upptagen med att ha skitkul, men några ska ni få se iallafall. Vi börjar med fredagen:
Vid halv sex tiden kom Tess hit och vi åt middag och fixade iordning oss och precis när vi var klara så började folk att komma. Det kom riktigt många faktiskt! Både jag och Issa, en utbytesstudent från England som bor i min korridor, hade fest så det var fullt hus. Hans rum var fullt, mitt rum var fullt och i köket kom man knappt in. Otroligt trevligt!

Jag och mitt hjärta!
Fina Arvika-flickor: Hanna och Tess
Ölspel såklart. Fransoserna som var med och spelade fattade ingenting, men det gick ganska bra ändå.

Folk <3

Killarna var söta som vanligt^^

Vid halvtolv-tiden bestämde vi att nu var det dags att dra ut på riktigt och så åkte folk åt alla möjliga håll. Jag, Tess och några till drog till Satin och min kamera stannade hemma i vanlig ordning. Sedan blev det mcDonalds, taxi hem och en efterfest som inte riktigt blev av eftersom Tess somnade. Kvällen avslutades med en genom-fönstret-date med Hanna och Christoffer innan jag gick och la mig och sov jag med (på madrassen, eftersom min kära vän ockuperat min säng). En kort sagt helt fantastisk kväll!