28 februari 2011

måndagkväll

Jag har köpt hem apelsinsaft och sockerkakan står i ugnen. Ja, ni läste rätt, Louise Andersson BAKAR! Det händer inte varje dag men imorgon kommer det sportlovsfirande barn hit! Får man sådant finbesök så duger det inte med köpekaka tycker jag.

nöjd

I morse vågade jag mig på att pröva mina jeans som jag inte använt sedan maj 2009 och gissa vad?! De passar igen! Två veckors detoxkur var allt som behövdes!

gif animators

27 februari 2011

söndag

Nu åker jag hem till min fru Viktoria och stirrar in i väggen. Vi kom fram till att det är det som vi båda två har ägnat helgen åt och att det faktiskt är mycket trevligare att glo in i väggen om man är två. Kanske hittar vi på något mer också.

25 februari 2011

fredagslockar

Jag var uppe med tuppen i morse. Klockan åtta hade jag nämligen världens värdelösaste läkartid. Hela fem minuter tog det inne hos doktorn. Sen promenerade jag hem från stan och plockade fram locktången. För ingen anledning alls egentligen. Men det känns lite lyxigt att vara fin i håret så här på fredagsmorgonen.


24 februari 2011

i måndags

Jag insåg just att jag helt glömt bort att berätta om i måndags. Det var nämligen en väldigt fin dag på alla sätt. Jag och Serafina åkte ner på stan och åt lunch och sedan visste vi inte vad vi skulle hitta på. Det var en sådan där tråkig måndag som man bara vill snabbspola förbi, förstår ni. Så vi åkte på en roadtripp till Karlstad. Det kändes faktiskt lite som att komma hem, även om jag bara var lite mer än halvvägs. Vi träffade en kompis till Serafina som är frisör som klippte henne väldigt fint och ganska kort. Sedan åt vi på Vedugnen och efter det åkte vi hem igen. Impulsivitet är väldigt bra tycker jag. Det är roadtrips också.


a hundred million suns and stars

Jag bläddrade igenom min blogg lite grann och kan konstatera två saker:
1. Jag använder en väldans massa superlativer när jag skriver. Nästan lite för mycket. Men det är nog just för att jag skriver så mycket om saker som är så otroligt bra. Mina vänner till exempel.
2. De två senaste inläggen har delvis handlat om dans i soffor. Kan tyckas lite konstigt kanske men det är en ganska vanlig ingrediens i mitt liv, faktiskt.

onsdagkväll

Jag har haft en jättetrevlig kväll i sällskap av ett fint gäng. Vi fick dock en del mindre bra ideér. Den första var att vi skulle gå till Pressbyrån. Jag fick nämligen desperata cravings för osaltade cashewnötter vilket är i princip det enda snacks jag får äta just nu eftersom jag kör detox. Jag fick sällskap av Patrik dit, för han ville ha cola och chips. Det var svinkallt ute. S-V-I-N-K-A-L-L-T! Vi nästan dog innan vi kom tillbaka. Sedan fick vi för oss att vi skulle se "the Shining". Det var nästa dumma idé. Själva filmen var ju bra och så (även om jag var livrädd större delen av den) men det dumma var att sedan skulle ju jag gå hem genom skogen. Vi tittade på "the Incredibles" också, för att avdramatisera lite och för att det också är en sjukt bra film, fast på ett helt annat sätt. Sedan var det dags att gå hem och eftersom jag har världens finaste vänner så följde de mig halva vägen och som tur var så dök det varken upp små tvillingflickor i blåa klänningar eller galna yxmördare på den andra halvan heller! Sjukt värd kväll, Håkans soffa till trots. Den är sönderdansad, otroligt obekväm och borde bli majbrasa långt innan maj...

22 februari 2011

i lördags

Jag hade inte alls tänkt gå ut i helgen men tillräckligt många tjatade på mig för att jag skulle bli galet pepp, så det blev fest ändå. Dock drack jag endast vatten och min mumsiga detoxdryck men vad gör väl det när stämningen är på topp och man är bland kanske några av de finaste människor som finns!?
Först var det förfest på Tärmvägen med allsång och dans i soffan och sedan åkte vi vidare till någon slags svartklubb. Fantastiskt skoj! Tänk vilken tur att jag inte stannade hemma!

En minst sagt klockren bild. Jonas skriker och vad som händer med Patrik i bakgrunden har jag ingen aning om...

Dans i Patriks soffa

Joakim, Malin, Angelica och jag

18 februari 2011

en överraskning i mail-inboxen

Det är ganska häftigt att komma från min släkt. Har man adoptioner i släkten så växer den då och då på de mest oförutsägbara sätt. Idag har jag 10 fler sysslingar än jag hade igår. Hur ofta händer något sådant?

love is just a four letter word

Skriv "Joan Baez" i sökfältet på Spotify och tryck på "shuffle". Lägg till lite apelsiner och du har mitt fredagsmys. Det kanske låter tråkigt och lite sorgligt men det är det inte alls. Det är precis som jag vill ha det: mys!

17 februari 2011

torsdag

Killen framför mig i kön på ica köpte chips och cola. Tjejen bakom köpte choklad och panpizzor. Jag köpte det här:



Jag kände mig som hälsan själv! Det är inte klokt vad jag är nyttig!

16 februari 2011

när du är vilsen i en vinternatt igen, kom ihåg mig då

Jag tänker klara tankar för första gången sen..... november?
Det är obeskrivligt skönt!

15 februari 2011

tisdags-brunch

Om man äter frukost omänskligt sent så kan man ju passa på att göra det extra fint tänkte jag. Jordgubbs och banan-smoothie med pyttelite naturell yoghurt i, kokta ägg och en kopp grönt te blev det. Mums! Detox är nog inte så dumt, ändå!


Äggkoppen i plast är egentligen ett barn-glas från IKEA. Jag brukar använda det som shotglas i vanliga fall men den visade sig ha hur många användningsområden som helst för den fungerade väldigt bra så här också!

it happened one night

Jag har tillbringat kvällen med en stor kopp te och "Det hände en natt" från 1934. Nu spelar jag Billie Holiday på svag volym medan jag gör mig i ordning för att sova. Det känns som att jag är född i helt fel årtionde. Varför är inte världen svartvit längre?

14 februari 2011

när någon förstår

"Alla hjärtans dag kan ta sig i arslet så långt upp att man nyser av att det kittlar i näsan."

13 februari 2011

yesterday is just a memory, tomorrow is never what it's supposed to be

freebird

Förlåt mamma, men idag kan jag inte riktigt släppa tanken på att jag vill ha något sådant här...



humor



Sen kan ni ju kolla in den här sidan också! Det kan nog inte bli så mycket roligare än så.

hemma

Jag åkte hem i lördags och stannade tills på torsdag. Då skjutsade mamma och Samuel mig tillbaka till Örebro genom snöstormen. Vi åt lunch på stan och sedan åkte de hem igen.

Hemma hann jag med nästan allt det jag ville: jag gick långa promenader med hunden, umgicks med familjen och träffade både min nya lilla kusin Arvid och min bästa vän Tess och hennes lilla Leo.


Sötaste lill-bebisen i världen!!

4 februari 2011

livet är en dans på rosor, men det är en dans med svåra steg

Fact: den här bloggen suger när mitt liv är uppochner och min kamera är trasig...

I onsdags var det pubrunda i alla fall. Det var mycket trevligt! Först träffades en liten del av vår faddergrupp på Pitchers och åt soppa och drack öl. Sen mötte vi upp resten av Corax och begav oss mot Babar. Efter en stund gjorde lillebror oss sällskap. Vi hann med 5 pubar, minst lika många öl och sedan avslutades alltihop på Strömpis. Värd kväll!

Om en dryg timme ska jag iväg på sektionskampen och senare ikväll är det fest igen, den sista för den här nollningen! Imorgon åker jag och Martin hem. Det ska bli underbart!

Malin, Jag, Martins hår, Jenny och Patrik på Babar.

2 februari 2011

onsdag

Lillebror Martin är på besök här i Öret. Han gör sin praktik på Jam i en vecka och sover på mitt golv. Det är väldigt mysigt. I kväll ska han hänga med på pubrundan med nollningen. Spännande! Jag är galet taggad för ikväll! Dock kommer den här pubrundan att bli lugnare för min del än den förra. Då fyllde jag ju år så det blev ett ganska rejält firande. Pubrundan i kväll är den näst sista nollningsaktiviteten för i vår och konstigt nog så känns det ganska bra. Jag har haft grymt kul under nollningen med nu börjar min kropp få nog. Det har nog blivit lite för mycket av det goda på sistone.
På lördag åker vi hem, jag och brorsan. Där hemma finns förutom familjen och vänner som jag saknar något alldeles otroligt också en bästa vän med son på besök i stan och en ny liten kusin som jag ännu inte träffat. Jag kommer nog att stanna några dagar!