31 augusti 2011

的妻子

Viktoria (aka Frugan) ska flytta till Kina och jag blir gräsänkling i nästan ett helt år. Nu när vi snart är begränsade till Skype och mail som enda kommunikationssätt, så vill man ju ses så mycket man bara kan den sista tiden hon är kvar i Sverige. Det gjorde vi idag. Vi drack kaffe, shoppade lite, fixade med hennes visum och så drack vi ännu mer kaffe.

Örebro kommer vara otroligt tomt i 10 månader. Det finns ju bara en Viktoria!! Här kommer några hemskt vackra bilder på oss två från vår korta, men ack så fina samboperiod!




30 augusti 2011

jag har shoppat

Jag hade kunnat köpa de här:
Det gjorde jag inte. Det här är studentlivets baksida på riktigt. Jag köpte en bok. En stor tung och svindyr bok med 500 sidor. På engelska.
Fast den har bilder. I färg. Det är fint!

en helt vanlig måndagskväll

Igår kväll kikade jag förbi hemma hos Morgan och Jocke där grabbarna spelade poker och drack öl. Jag drack en öl, jättejättelångsamt så att den räckte i en och en halv timme och så förbannade jag mig själv lite för att jag tappat ungefär alla pokerkunskaper jag haft. Jag var faktiskt en hyfsad pokerspelare en gång i tiden. När jag sedan kom hem stod Björn, Monika och Tanzila utanför min port och rökte och där blev jag ståendes och så pratade vi om spindlar, reptiler, harkrankar och annat som är läskigt och jag berättade stolt att jag aldrig någonsin sett en silverfisk hemma hos mig. Jag kramade alla godnatt, gick in och borstade tänderna och det kröp en silverfisk över badrumsgolvet.
Tji fick jag, liksom.

29 augusti 2011

how clean is your house?

Det har flyttat in folk i korridoren som har samma syn på städning som jag. Vi har fejat hela dagen och nu bor jag garanterat i Studentgatans renaste korridor! Igår åt vi middag tillsammans nästan allihop. Lite vänner till några i korridoren kikade förbi också och dumplings är kanske min nya favoriträtt. Hösten i den här korridoren kommer att bli bra, det känner jag på mig!
Gjorde min första skoldag idag också, i nya byxor och med nytt kollegieblock såklart, precis som alla andra år. Kulturgeografikursen har något slags nytt, konstigt upplägg som innebär att jag det närmaste halvåret knappt kommer ha föreläsningar och inte en endaste salstenta, bara seminarier och hemtentor. Jag är lite orolig, för är det något som jag är bra på så är det nämligen salstentor. Å andra sidan är det här min tredje a-kurs så det ska bli ganska skoj (och förmodligen jättenödvändigt) med en utmaning.

28 augusti 2011

allting är nästan perfekt

En sådan där helg med fest i två dagar utan att man tröttnar det minsta. Med en massa kära återseenden, fuldans, vin direkt ur flaskan och världens längsta krogkö. En sådan helg har jag haft. Väldigt fint.

Ikväll ska jag laga dumplings med korridorsfolket.

25 augusti 2011

pennybridge

Sedan i måndags är jag tillbaka i Örebro. Mina dagar just nu består mest i ta igen en massa prat med alla som man saknat i sommar. Kaffebryggaren går konstant här hemma hos mig.
Igår bestämde jag och Monika oss för att vi borde fira att lönen kom in på kontot (hennes alltså, min kommer inatt) så vi åkte in till stan lagom till tolvslaget. Det visade sig att det var fler än vi som var sugna på det så vi blev ett gäng på sju personer som satte oss i källaren på en bar där jag aldrig varit förr och drack några öl, lekte lite "jag har aldrig" och skrattade massa.
Att bestämma sig två timmar innan, dra på sig lite bättre kläder än de mysbyxor man haft hela dagen och slänga ut ett "vi sticker till stan, vem ska med?" på Facebook, det är kanske det bästa receptet på en riktigt lyckad kväll. Spontanitet, som jag har saknat det! Om man sen lägger till att dela på en taxi hem till mitt och Björns hus och sätta sig på Björns golv och spela nittiotalslåtar som man inte mindes att man kom ihåg och ha allsång i några timmar innan man vinkar hejdå till allihop och går hem till korridoren mitt emot och sover, då kan det faktiskt inte bli så mycket bättre. Precis så vill jag leva just nu. Inte bara ta dagen som den kommer, utan varje timme.

15 augusti 2011

a river runs through it

Dagsregn.
Då finns det bara en sak att göra: 
en stor tekopp och en gråtfilm med Brad Pitt.
Mys!

som en proffsbloggare...

Jag sitter vid datorn och dricker bubbelvin. Bloggar bara för att det är så jävla mycket Isabella Löwengrip över det. Bubbel och blogg. Fuck Yeah!

14 augusti 2011

jim

Lagom till mitt sommarlov kom hösten.

Men jag sörjer inte så mycket för jag har suttit inne och ätit yoghurt och tittat på "When you're strange" istället.
Man blir inte så solbränd, men det är fint ändå!


13 augusti 2011

and the lights that shine tonight have always been alive. oh, my soul, one hundred million years

Idag har jag jobbat för sista gången den här sommaren. Nu har jag sommarlov. Även om jag tycker om att jobba på sommaren och det var lite jobbigt att säga hejdå till både arbetskamrater och pensionärer idag, så behöver jag den här ledigheten.

Jag fick presenter av några pensionärer som de gjort själva, och födelsedagskort fast jag inte fyller förrän om nästan en månad. Då blev jag lycklig ända långt in i själen och alldeles varm i hjärtat!

4 augusti 2011

i tisdags

Min farmor har en sommarstuga som är en perfekt liten oas. Jag är ju uppvuxen i ett hus som för de flesta storstadsbor kanske vid första anblicken ser ut som ett lantställe, men se det är det inte. Farmors stuga däremot är som ett skolexempel på ett sommarhus. Den är pytteliten med bara ett mini-sovrum. På gården står det några småhus som har byggts till allt eftersom familjen blivit större och fler personer har behövt sovplatser. Diska gör man i ett utomhuskök och toaletten är ett utedass. Det allra bästa är att sjön ligger precis alldeles vid huset. Det finns en egen liten badplats där bara vi får bada.
I den stugan var jag i förrgår och var så ledig som man bara kan vara när man är ledig en hel dag mitt i veckan.

Lillebror badar