29 juni 2011

en midsommarnattsdröm

Min midsommar var otroligt fin. Det hände massvis med saker. 

Efter en superstressig morgon med hårlockande, strykning och kransbindning så var hela familjen superfin och då drog vi på bröllop.

Mina finisar Samuel och Amanda

Brudparet gifte sig i trädgården och man fick tårar i ögonen...


...sedan åt vi supergod middag i ladugården som var tjusigt smyckad och fin!


Caroline, världens vackraste brud!

Jag fick mig en bröllopskyss av snyggaste killen på stället, Elliott!

Brudparet tog bilder med alla familjer. Här är min. Minus Martin då, för han hade redan dragit vidare.

När bröllopsfesten tagit slut åkte jag hem till Sophia och Simon som hade fest i ett gigantiskt partytält i sin trädgård med en massa folk jag inte sett på flera år och några till. Som alltid var jag sämst med kameran men här är de tre bilder som jag tog under kvällen.




Vi hade det väldans trevligt där tills klockan var kanske halv tolv och då packade vi in oss i bilar och åkte till hembygdsgården och fortsatte midsommarfirandet med logdans, öltält och annat som hör till. När jag och lillebror sedan gick hem genom sommarnatten fick vi med oss lite folk, hade efterfest-häng i min lilla stolpbod och sen bäddade vi i både lekstugan och lillstugan åt folk som inte tog sig hem för att klockan gått och blivit alldeles för mycket. Precis som det ska vara på midsommar.

28 juni 2011

hejhej

På allmän begäran (ni vet vilka ni är) börjar jag blogga igen. Jag inleder min nya bloggperiod med att klaga lite tänkte jag...

Det är nämligen synd om mig. Jag försöker var hurtig och cyklar till jobbet. Det är 1,8 mil dit och lika långt tillbaka hem. Min cykel är trasig så jag tar mammas. Mammas cykel har dum sadel.
Allt detta resulterar i att jag fått skavsår i ljumskarna. Så om ni tror att ni fått syn på en cowboy ur någon gammal 50-talswestern så är det förmodligen inte det utan jag. Jag ser nämligen väldigt mycket ut som en sådan när jag går.

Färdigklagat! Kanske återkommer med ett muntrare inlägg väldigt snart...

9 juni 2011

Grattis till studenten världens bästa lille(?!)bror! :)



mitt hus

Här bor jag i sommar, i en liten timrad stuga i trädgården hemma hos mamma och pappa.


Här, i bäddsoffan, sitter jag just nu. Vi kanske ska byta ut den mot en säng så småningom. För även om det är väldans fint så är det ju ganska opraktiskt att behöva bädda upp och ner en hel soffa varje morgon och kväll.


Här finns fina saker. Som en gammal gitarr, inramade seglartidningar från 1935 och en tavla med Jesus på som jag ärvde efter min mormors mor eftersom det var min favorittavla i hela världen när jag var liten. På golvet står en korg med Kalle Anka-tidningar från när jag och Martin var små, att läsa om man inte kan sova.


Min brudkista som lite av mina flytta-hemifrån-saker fortfarande ligger kvar i.

 50-tals byrån fick jag i present häromdagen och den ska med mig till Örebro i höst. Spetsgardinerna sydde jag när jag var 14. Jag är inget vidare på att sy och det syns om man tittar noga, men det behöver man ju inte göra.

Så var det med det sommarboendet. Nu ska jag fira lillebrors student hela långa dagen!

8 juni 2011

highway 61 revisited

Igår åkte jag hem till de Värmländska skogarna. Natalie vinkade av mig vid tåget. Vi var så här ledsna över att behöva lämna varandra i sommar. 

Om man åker tåg från Örebro till Arvika så måste man byta i Hallsberg. När jag dör kommer jag att ha spenderat minst ett år av mitt liv på tågstationen där, det är jag säker på. Den här gången var tåget en och en halv timme sent, så det blev extra lång väntan. Jag träffade Sara som bodde granne med mig när jag var liten på stationen. Vi har nog inte pratat ordentligt på tre år. Nu var hon påväg från Mangskog och jag påväg dit och så lyckas vi stöta ihop sådär halvvägs. Sedan mötte jag Hanna som var galet solbränd och hade väntat på tåget ännu längre än mig eftersom hon tagit det tidigare tåget från Örebro. Med sällskap gick tiden lite fortare. Hanna och jag tog sällskap på tåget hem också och då blev resan också mycket trevligare.


Hanna gillar inte Hallsberg, fast vem gör det?

Väl framme i Arvika, någon timme senare än planerat mötte jag upp fina Stefanie. Vi tog en fika på Donken eftersom det var nationaldag och allt annat var stängt. Vi hade jättemycket att uppdatera varandra om, speciellt Stefanie som varit på praktik i Kenya, träffat kärleken och ska flytta till honom i Berlin om bara några dagar. Vilket äventyr!
Att krama henne hejdå var inte det lättaste ska ni veta! Jag är trots allt så lycklig för hennes skull och önskar henne allt gott!

(Den som inte fattar rubriken bör kolla upp var jag bor i en kartbok. Eller Bob Dylans album från -65. Eller både och.)

i lördags

I lördags var vi hos Matilda för hon ska snart flytta och då måste man ju ha utflyttningsfest! Jag tog två bilder och sedan dog min dumma kamera. i slutet av sommaren, när jag har jobbat och blivit rik, ska jag köpa mig en ny! Så här ser mina bilder ut i alla fall:
 Poffer hade fått en underlig snedluggs-bränna som han visade upp. Jag var den enda som inte hade fått någon bränna alls, för jag skrev hemtenta när alla andra solade sig...

Sedan drack vi lite sånt här, dansade fuldans och spelade ölspel. Kvällen avslutade vi på mcDonalds där jag åt mcFlurry med Ballerina och konstaterade att det an vara det godaste någonsin!

6 juni 2011

den blomstertid nu kommer

Jag har haft världens bästa morgon! Först åt jag och Tanzila frukostglass i solen och pratade om hemligheter, knäppa drömmar vi drömt och om saker som går fel men blir ganska bra ändå tillslut. Sedan gick vi upp till skolan och krigade lite med skrivaren vid Repro. Till slut lyckades vi i alla fall skriva ut min hemtenta. Känslan när jag släppte ner kuvertet med den i ner i brevlådan utanför Studentcentrum går inte att beskriva. Lättnad är bara förnamnet! Nu tar jag sommarlov. Tåget går vid fyra och Natalie kommer till stationen och vinkar av mig. Jag är en väldigt lycklig människa. Jag har fler fina vänner än någon kan förtjäna!

sommarlov

Väskan är packad och imorgon går tåget. Idag har jag pluggatpluggatpluggat och när jag äntligen var klar med hem(sk)tentan så tog jag cykeln till Tärnvägen och kramade om en massa folk som jag inte kommer träffa på ett tag nu. När man gör det, så får man lite ont någonstans långt inne i magen. Jag vet att sommaren i Värmland kommer bli fin, men jag har separationsångest från Örebro!

Bildregn från världens bästa termin med världens bästa människor! <3 
Enjoy!

(Bilderna är helt i oordning, men det får ni tåla! Och om jag missat någon person som tycker att den borde vara med så ber jag om ursäkt och skyller på att man blir senil, virrig och knäpp av att skriva tenta 24/7)