29 maj 2011

idag är det den tjugonionde maj!

mamma

Grattis till världens bästa och finaste mamma på mors dag!! 
Du är den vackraste kvinnan jag vet, på alla sätt!


27 maj 2011

fredag

Idag har jag jobbat. På riktigt. Bara sådär fick jag helt plötsligt ett extrajobb här i Örebro med butiksdemonstationer. Idag innebar det att jag lagade indisk mat på Coop Forum i Lillån. Jätteskoj!

Nu är jag så där sjukt trött som man blir efter en dag full av nya intryck så min fredagskväll består av glass och slötittande på film. Fantastiskt bra!

26 maj 2011

fyra somrar, fyra egobilder

Jag har gått igenom bilderna på min dator och hittade massvis med bilder från gångna somrar. Nu när det snart är dags för ännu en tänkte jag att vi kunde ta oss en titt på hur jag har sett ut förr på sommaren:

Den här bilden är från midsommar 2006. Jag är 16 år gammal, ska snart fylla 17 och känner mig vuxnast i världen. Hur jag lyckas vara så otroligt olik mig vet jag inte. Kanske såg jag ut så det året.

Sommaren 2007 har jag ingen bild alls från på datorn. Det gör inte så mycket, för det är inget man vill minnas ändå. Den var mest svart och tom.

Den här bilden är tagen innan min studentbal 2008. Jag har precis smällt i mig en pizza och gjort om håret på pizzerians toalett eftersom jag inte blev nöjd med resultatet hos frisören. Sminket fixade jag i bilen på väg till Ingestrand. Konstigt nog blev resultatet bra ändå och jag har nog aldrig känt mig så fin som jag gjorde den kvällen.

Den här bilden är tagen sommaren 2009, min och Tess sommar och kanske den bästa någonsin. Den var så bra att den faktiskt till och med har ett eget inlägg i bloggen(länk). 

Den här bilden är inte så fin kanske, men den beskriver vår Strömstad-semester sommaren 2010 ganska bra. Det var en av de bästa händelserna den sommaren.

25 maj 2011

med solen i ögonen

Den här kvällen spenderades i Grankotten med Corax sexmästeri som ordnade grillkväll. Gratis mat och trevligt sällskap utlovades så jag gick dit trots att det känns nästan som minusgrader ute. Regnet höll sig borta och det var faktiskt jätteblå himmel till och med!

Mimmie drack vin ur glammig kåsa!

Jocke och Marcus

Fina tjejer; Catrine och Carro. Och så Natalie lite i bakgrunden!

Vi

När vi var mättare än mättast gick drog några vidare för förfest på Universitetsgatan, men jag gick hem. Jag såg Grey's Anatomy och expertkommenterade högt för mig själv (som vanligt) och skrek åt Alex Karev när han gjorde fel. Nu är jag helt slut och ska sova. Imorgon ska jag ta itu med min hemtenta på riktigt. Pepp!!

jag glömmer aldrig dina hemligheter, det du är räddast för fast ingen vet det. visst du kan rycka på axlarna spela ball och fast du tycker du lyckas vet jag i alla fall

dagens/veckans/månadens/årets låt?

24 maj 2011

bob

Idag firar jag 70årsdag med att spela så mycket som möjligt av de 30,6 timmarna Dylan jag har på min dator.

Jag har en Spotfylista också, där jag samlat det lilla utbud av hans musik som finns att tillgå där. Här hittar ni den!


bob dylan gif Pictures, Images and Photos

22 maj 2011

såpa och syrén

Idag har jag städat nästan hela dagen. Jag tog bara två pauser, en för glass i solen med Håkan och Johnny och en för kaffe på en filt utanför mitt fönster med Monika. Nu är både korridoren och mitt rum skinande rena.

Det doftar underbart!

en sån där jättebra lördag

Gårdagen spenderades på Frimis i fint sällskap. Det bjöds på buffé och drinkar och det tackar man ju aldrig nej till (och speciellt inte när man är student och månaden börjar närma sig sitt slut).

Jack, Monika och drinkarna

Oskar och maten

Jag var tokglad!

Det var Johnny och Håkan också fast de ville inte le på kort.

Jag och Monika

Håkan och Monika tog mysiga "parbilder" som alltid

När jag tog den här bilden sa de något om pojkband, "the Oskars" eller nåt, men jag minns inte riktigt idag.

Ett badkar fanns det också.

Trots att det inte skulle bli en sen kväll för min del så dröjde det ända till halv två innan vi gick hem genom natten.

21 maj 2011

monikas födelsedag

Igår fyllde världens bästa Monika år och det skulle firas. Vi började firandet i solen på en bänk utanför henne.


Födelsedagsbarnet <3

Den här bilden får vara med bara för att den är så himla kul! Håkan och Monika.

Vackra Tanzila!!


Christian, Kalle, Oskar och ett mystiskt och ganska äckligt rosévin som tydligen var omåttligt populärt just denna kväll. Och mina prickiga solglasögon såklart, som var på vift hela kvällen. Jag var nog den enda som inte hade dem på mig!

Sen tyckte alla utom jag att det hade blivit kallt, så då gick vi in.Tanzila löste en Rubiks kub och vi andra tittade förundrat på.

Monika och Jakob


En sak som är fantastiskt fin med Monikas lägenhet är att man kan hoppa ut genom fönstret ut på ett tak. Som en jättestor balkong ungefär. Jag får gymnasie-flashbacks från när vi festade på taket över Timmy's gatukök.

Alla var så himla fina och uppklädda och vi tog en otrolig massa posar-bilder. Här posar jag och Tanzila med födelsedagsbarnet!

Och jag och fina Faye

Så blev klockan helt plötsligt tidig morgon. Vi gick ut på taket och satte oss och såg solen gå upp över Almby.



En fantastiskt fin och väldigt lång fest! Monika får gärna fylla år oftare tycker jag!

20 maj 2011

fy sjutton

Jag skrev 17 sidor på tentan! S-J-U-T-T-O-N! Jag har symptom på tennisarmbåge.

AJ!

if tomorrow never comes

Imorgon går tydligen jorden under. Det innebär två saker:

1. Skit samma hur tentan går. Den kommer förmodligen inte ens hinna bli rättad.
2. Vi kan fira Monikas födelsedag fullt ut och festa som att det inte fanns någon morgondag. För det gör det inte.

19 maj 2011

slutspurt

Sista dagen innan min dumma tenta. Då åker kaffemuggen fram vid halv-niotiden. Inte vilken kaffemugg som helst heller, utan den jättejättestora!

i didn't shoot no deputy

Igår blev jag nästan tagen av polisen. Jag var tydligen väldigt lik någon som var efterlyst. Fast det löste sig när polisen kollat på mitt leg i ungefär 10 minuter. Vi höll på att missa bussen också men som tur var så spelade Monika dum och pratade med busschauffören och höll kvar bussen tills poliserna var helt säkra på att jag inte var kriminell.

Ni vet hur man fantiserar om att man ska hitta sin dubbelgångare när man är liten, som i den där filmen "Två ska man vara". I mina barndomsfantasier var min dubbelgångare dock aldrig efterlyst av polisen...

18 maj 2011

--

Ursäkta "mode"bloggandet, men jag vill bara berätta om vad jag hittade längst in i garderoben idag. I brist på pengar får man leta efter gamla favoriter från tidigare somrar och låtsas att de är nya och då dök den här lilla svart saken med puffärmar och guldknappar upp och gjorde mig glad. Kanske går vi på fest tillsammans på fredag. Läderband i håret är fint också. Det borde man ha oftare.


Och för att det här inlägget inte ska bli alltför ytligt (och för att jag är väldigt arg och känner mig sviken av min barndomshjälte) vill jag även säga att migrationsverkets Bamsetidning till asylsökande barn är det jävligaste jag sett på länge och att jag skulle säga upp min Bamse-prenumeration bums om jag hade en.

onsdag

Idag hade vi en föreläsning som inte handlade om föreläsarens familj, grannar, vänner eller kändis-bekanta. Den var dessutom strukturerad med overhead så att man förstod vad som var viktigast. När jag gick därifrån så kändes det faktiskt som att jag lärt mig massor, för första gången på länge. Vi hade nämligen en annan föreläsare idag än Hajk. Den här föreläsaren tyckte att det var viktigare och vettigare att lära oss om Bourdieu ( <3 ) än att hålla någon slags konstig enmansteater och berätta om sitt liv. Vilken härlig omväxling!

Jag är så glad!

Nu ska jag fortsätta mitt tentapluggande och försöka komma på vad postmodernisering egentligen innebär. Sen ska jag belöna mig själv med en välförtjänt paus och lite fotboll för Corax-laget spelar match och det kan man ju inte missa igen! Förra veckan missade jag matchen men gick på lagfesten efter, idag blir det nog tvärtom.

17 maj 2011

tisdag

Pappa har varit här på snabbvisit! Vi åt grekiskt, lamm som vanligt. Världens mysigaste tisdagskväll blev det! Nu ska jag dega lite framför en film för imorgon är det näst sista dagen innan min tenta och då ska det pluggas till tusen!
Tokgammal bild på mig och pappa i Dublin

16 maj 2011

topp 6 anledningar att inte plugga idag

1. Knasiga facebook-konversationer med Håkan om huruvida Patrik hade magtröja på sig när han föddes och om hur leverpastej är det manligaste mat som finns.
2. För att det är så mycket roligare att städa.
3. Inredningsbloggar och ett galet sug efter en ny byrå.
4. Winnerbäck-texter som man bara måste lära sig utantill ifall man kanske skulle hamna på en konsert i sommar och han skulle spela en låt som jag inte kan texten på. Det vore jobbigt att inte kunna sjunga med.
5. Naglar med höstgrått lack som måste målas chockrosa och våriga.
6. Att skriva detta högst onödiga och meningslösa blogginlägg.

pierre

Idag fick jag den här bilden mms:ad till mig från Madde. Den har hon gjort för att visa vår kärlek till Pierre Bourdieu och den är numera bakgrundsbild på min telefon. Hur fint?

i onsdags

Jag bryter min bloggtorka med att visa lite bilder från i onsdags, trots att det är nästan en evighet sen. Onsdagen var nämligen en helt fantastiskt bra dag! Jag och min finaste Natalie köpte med oss sushi och gick till hennes gamla gymnasieskola där alla slutat för dagen. Där fanns det en berså med ett bord och bänkar. Där satte vi oss i solen fastän att vi kanske inte fick och åt godaste sushin. Sen gick vi till slottet och åt isglass.


10 maj 2011

två väldigt fina dagar!

Lillebror Samuel har varit på besök här i Örebro i två dagar! Gissa om vi har haft det fint?!
Tack vare honom fick jag nu äntligen också se Svampen och slottet på riktigt. Trots att jag har bott i den här stan i nästan ett och ett halvt år har jag inte besökt någon av dem förrän nu.

Igår åt vi först lunch på Jensens och sen gick vi till slottet!






 Sen bjöd vi hem lite fint sällskap i form av Johnny, Monika och Håkan så att Samuel skulle få se vad som är allra bäst med Örebro. Vi fixade en liten grillfest, tände en engångsgrill och grillade korv utanför mig!

Idag har vi varit på Svampen och fikat, käkat mat på stan, varit i Wadköping och så har vi hängt en himla massa på Resecentrum. Sen tog Samuel tåget hem själv! Han har gått och blivit så himla stor min lilla lillebror!