28 april 2011

i'm glad to see you i had a funny dream and you were wearing funny shoes

Min kamera är full av bilder, men min sladd är hemma i Värmland och min dator är gammal och dum och har ingen minneskortläsare... Den här bloggen kommer alltså att se jättetråkig ut i några dagar framöver.
Men jag kan berätta om kvällen igår ändå. Först följde jag med Poffer och Jocke till ett korridorskök i Tybble där det bakades smörgåstårta. Det var el clásico på tvn så det skulle vi titta på. Fast i ärlighetens namn så tittade vi inte så mycket, vi mest pratade. Så kom Monika förbi och satt där ett tag med oss innan vi kom på att nu var det dags att gå vidare. Så vi gick och jag plockade lite blommor på vägen, för det har man med sig när någon fyller år. Det var nämligen Jakobs födelsedag så vi gick hem till honom och där bjöds det på rödvin och trevligt sällskap. Vi tog en avstickare hem till mig också och pysslade lite, jag och Monika. Vi har gjort bästa fixet inför Valborg, men vad det är får ingen veta, än.

Idag har jag mest huvudvärk och allt jag ska göra tar mer än dubbelt så lång tid som vanligt. Jag misstänker att jag är allergisk mot rödvin.

27 april 2011

kliv in i en annan värld

Okej, jag vet... Man bör inte skriva om internskämt på en blogg, men det här fick mig just att nästan dö av skratt:

24 april 2011

påskdagen

Idag packade jag och mina bröder ner en massa sockerkaka och saft i min cykelkorg och så cyklade vi iväg på en liten utflykt i finaste vårvädret!

Signe var också med såklart! Hon passade på att bada lite också.


Samuel tyckte att bilder blir tråkiga om inte man har med kaninöron.


När vi kom hem så marinerade jag kyckling som Martin sedan grillade. Samuel dukade bordet fint. Det är teamwork som heter duga det! Det blev tokgott. Vi är typ bäst!

När maten var uppäten satt jag och Martin på verandan med gitarren ända tills alldeles nyss då det blev lite för kallt. Nu ska vi se på "oh brother, where art thou" och äta en massa påskgodis!

19 april 2011

lips on a mouth in a cow

Inatt var det fest utanför mig. På en måndag!!! Det var fullt med fulla studenter som skrek och höll mig vaken. Så istället för att sova klockan tolv som planerat så låg jag vaken till tre. Imorse hade jag tvättid klockan sju, men eftersom jag legat vaken så länge så försov jag mig och vaknade nio. Sen blev mina ägg för hårdkokta. En pissnatt följd av en pissmorgon med andra ord.
Då hittade jag den här videon på Youtube och allt blev bra igen!

18 april 2011

nu är det nästan sommar!

Idag är det årets kanske finaste dag hittills och jag är helt galet glad för det känns som sommar.

Vi satt givetvis ute i solen i pausen i föreläsningen idag. Den här bilden ser ut som ett skolkort och det tycker jag är ganska kul. Angelicas pose med bananen är väldigt fin också!
Föreläsningen idag var för övrigt historisk eftersom det var den första föreläsningen om kvinnliga sociologiska klassiker någonsin i Sverige. Det var intressant och vår föreläsare höll på att gå av på mitten ungefär för att hon var så exalterad!

Fina flickor! Frida, Ellinor och Lovisa.


När jag kom hem och hade ätit lunch satte vi oss ute i solen jag, Björn och Jakob och drack en massa kaffe. Jakobs ständiga följeslagare gitarren var med också. Mys! 
När jag var inne och fixade mer kaffe (vi drack som sagt en del...) tog jag det här fina smygfotot på dem.

17 april 2011

it's a long way to tipperary

Flera av mina bekanta har varit på Irland. Facebook är nedlusat med bilder från både Dublin, Kilkenny och landsbygden och jag får en konstig känsla av saknad långt inne i bröstet. En del av mig vill tillbaka. Idag fick den delen vatten på sin kvarn. Här är några av mina bilder. När jag ser dem vill jag tillbaka ännu mer.













another sunny day

Först sushi och sen milkshake i solen med världens 
bästa Natalie som just kommit hem från Thailand! 
Ett väldigt bra sätt att spendera en halvslö 
söndag om jag får säga det själv.

fredag, grillning på tärnvägen

I fredags blev jag medbjuden på grillning hemma hos Mackan som jag aldrig träffat förut. Det var ganska kallt, men vi stod ute vid grillen och grillade och åt ganska länge innan vi trängde in oss hemma hos honom.

En nöjd Monika.

Monika och Johnny

Carros pojkvän var här på besök från hufvudstaden. Det var skoj för han var väldigt trevlig. Det är han som står till höger om Carro. Mannen till vänster i bilden har jag ingen aning om vem han var, men han var trevlig han också.

Fint folk!

Håkan och hans "manliga handväska"

Sen drog folk ut och jag och Monika drog hem till mig och tjatade hit Jakob och så satt vi tre och snackade skit och hade det mysigt i någon timme, innan vi bestämde att det var dags att ta kvällen.
Väldans trevlig fredag!

15 april 2011

it's a secret i can't tell, there's a wish down a well

Ibland får jag små ryck och blir lite pysselsugen. Idag, efter en tokmysig fika med Jonas, stack jag till Panduro och köpte mig ett fint och vårigt papper. När jag kom hem klädde jag in en skokartong. Det tog ungefär fem minuter men tillfredsställde mitt pysselsug och blev väldigt fint. Skokartongen fick bo på hatthyllan, för min hatthylla är mer som en skohylla. Det är fler skor än hattar där.


14 april 2011

tjugofyra koppar kaffe

Idag kom Monika och Oskar hem till mig och drack kaffe. Vi flyttade ut mina möbler genom fönstret och sen hoppade vi ut själva. Det blir nästan som en liten terrass utanför mitt fönster då, fast mycket mer omständligt. Vi satte på fin musik inne hos mig, hade fönstret öppet och spelade för grannarna också.

Oskar frös om fötterna så han lånade mina duntoffor. Otroligt fint och stilrent!

Sen kom Jakob (och gitarren). Med gemensam ansträngning drack vi fyra upp 24 koppar kaffe på två timmar. Det är nog nytt Studentgatan-rekord tror jag. 

onsdagkväll

Igår kväll när jag satt och tittade på Greys så ringde Monika och frågade om hon och Poffer kunde ta med sig sin vinbox och komma hit. Det kunde de såklart! Jag var lite tråkig och drack chai-te, men det är ju också gott.
Jag blev jättesugen på äppelbitar och då sa Monika att det kändes som dagis och fruktstund och satte upp håret i en fin dagisfrisyr. Sött, tyckte jag!

(Jag har absolut ingen aning om vad Poffer sysslar med på den här bilden men den är väldigt rolig.)
Vid elva-tiden hoppade Jakob in genom mitt fönster också! Det är det fina med att bo på bottenvåningen: att det ibland hoppar in lite fina människor som är sugna på att umgås. Jakob var egentligen på väg till stan men vi hade så trevligt hos mig att han stannade.

Poffer hade med sig sin gitarr. Jag blev glad för gitarrer är kanske det bästa som finns! Vi hade lite allsång och sjöng Creedence-låtar och Tribute, såklart.

Efter ett tag kom Niklas och Björn inhoppande också. Björn har flyttat in i korridoren bredvid min och det är ju himla trevligt.

Här är jag. Hej!

Så spelade och sjöng vi lite till och allt var väldigt fint. Här är Björn och hans gitarr som han hämtade hemma hos sig. 

Och så Jakob.

När klockan blev halv tre tyckte vi att det var dags att sova så då gick alla hem till sitt efter en väldigt lyckad onsdagskväll.

13 april 2011

halv sju hos poffer

Idag bjöd Poffer mig och Anna på middag. Han hade gjort en jättegod linssoppa som jag begärde receptet på med en gång.
Sötaste Anna

Här är jag när jag äter i Poffers säng. Ursäkta kanin-minen.

Och så Poffer himself. Han hade dessutom saker att fira så vi skålade och drack några glas vin och hade det himla trevligt ända tills Anna var tvungen att gå hem och packa eftersom hon åker hem till Stockholm för att stanna i en och en halv vecka imorgon. 
Det här måste vi göra om, sa vi innan vi gick och gjorde upp att nästa middag bjuder jag på när Anna är tillbaka i stan.

12 april 2011

tisdag, liksom

Jag är som vanligt sämst på att ta bilder för att dokumentera mina dagar, men jag gjorde ett tappert försök idag. 
Dagen började med att jag försov mig, vilket säkerligen berodde på att jag och Monika satt uppe halva natten. Det kan bli så ibland... Jag vaknade alltså klockan kvart i tio och föreläsningen började kvart över. Om jag hade skyndat mig riktigt mycket så kanske jag hade hunnit, men föreläsningen handlade om Marx och honom kan jag ganska bra, så jag hoppade över första halvan och gick till skolan klockan elva istället. Då var det rast och vi satt ute i solen och hade det väldigt mysigt och jag tänkte ta kort för att visa hur mysigt det var. Givetvis glömde jag bort att jag ställt in kameran på svartvit, men det får gå ändå.



Sen hade var det dags för andra halvan av föreläsningen med vår nya föreläsare som säger "liksom" oftare än mig. Fem gånger fick han in ordet i en mening som mest, räknade jag och Lovisa till.
Jag fick sms från Monika som bjöd på lunch hemma hos sig mellan föreläsningarna så jag promenerade dit. Oskar var också där och det var himla trevligt. Spagetti och köttförssås åt vi! Mums! Duktig som jag är så får ni ingen bild på det, för det glömde jag att jag borde ha tagit en...

Sen gick jag tillbaka till universitetet för dagens andra föreläsning. Texten på tavlan utlovade att det skulle bli skoj. Aningen falsk varudeklaration kanske, men vi hade trevligt i alla fall. Vi skrattade åt lamor av någon oklar anledning och så dog vi av garv lite inombords varje gång föreläsaren sa "liksom" fler än en gång per mening. Med lite tur så lärde vi oss lite om Durkheim också.

Lama-gänget.

När powerpointen inte fungerade och föreläsaren var tvungen att springa iväg och försöka ordna det, så tittade vi på youtube-klipp på lamor. Det var faktiskt ganska kul.