30 november 2010

3 saker idag. 2 av dem är bra.


Bildserien "Louise ser awesome ut" fortsätter! Idag har jag fått en knasig allergisk reaktion vid ögonen. Eller, den dök upp igår, blev värre idag och är förmodligen orsakad av en tvål med trollhassel i. Huden runt ögonen är uppsvullen och röd och jag knaprar receptfri allergimedicin och har kladdat mig full i Idomin. Hett.
Imorgon får jag nog bege mig till en vårdcentral...

Jag var på faddermöte förut också, med min faddergrupp. Det var ganska galet, men väldigt roligt. Nollningen kommer bli bäst!

Dumfärgen på mina väggar försvinner på torsdag! Då blir det ommålat här. Världens mest efterlängtade Pegah kommer hit imorgon och skruvar ner hyllor från väggarna! Vi ska äta pizza också.

29 november 2010

vi är ju bara snyggast!

Jag har fått en flatmate i några dagar. Viktoria bor här och vi glider runt hemma hos mig oss och är allmänt asläckra.




28 november 2010

let it snow

Jag är hemma i skogen hos familjen. Det toksnöar ute. Vi har adventsstökat hela helgen. I morse tände vi första ljuset i adventsljusstaken. Det är helt galet mysigt. Jag tror inte att jag kunde ha valt en bättre helg att åka hem.

I år var det jag som gjorde pepparkaksdegen. Det gick helt okej. Den blev fullt användbar och väldigt god och jag blev helt chockad. 
Det där med att baka är ju egentligen inte riktigt min grej. 


Gitarr-pepparkakor,såklart! De är viktigare och mer traditionella än grisar och bockar hemma hos oss.

Jag och lillebror bakar för fullt!

Vårt kök är aldrig så mysigt och hemtrevligt som vid advent och jul! Eller, det gäller nog hela huset egentligen.


Idag åkte jag och mamma hem till mormor och morfar efter att vi varit i kyrkan och firat första advent och drack kyrkkaffe där istället för i sockenstugan. Där var det också så där adventigt och mysigt så att man blir alldeles varm inuti.
Mormor hade för övrigt på sig en päls, pälsmössa och en cardigan med puffärm, dagen till ära. Hon är mycket trendigare än mig, min mormor!

24 november 2010

2nite

Den här mannen ska jag se ikväll! Det ni! Jag är helt galet taggad!



Imorgon klockan 10.15 har jag föreläsning. Den är jag inte fullt så taggad inför...

23 november 2010

gult

Det är en väldans tur att alla kläderna i Lanvin's HM-kollektion har sålt slut under dagen. Annars hade jag varit 1500 kronor fattigare och ägare till en gul klänning som jag aldrig skulle hittat ett lämpligt tillfälle att bära. Men ack så snygg den är!

hej igen!

Jag vet! Uppdateringen här har varit sämre än sämst de senaste dagarna. Det här har hänt sedan jag skrev dumdumtentan i fredags:

Jag kom hem, städade, sov och gjorde mig iordning. Sedan kom det massa folk hem till mig på tentafest. Som mest var vi 21 personer. Det är fler än jag har kvadratmeter!

Partypeople trängs i min säng!

Sötisar! Malin och Angelica

Malin, Carro, Angelica och jag. Uppställda som en tjejgrupp på ett skivomslag från 1996, eller nåt.

Jag har hur många sådana här bilder som helst! Jag skulle ta kort på folk som dansade, men det hade min kamera inte lust med. Men det blev rätt häftiga bilder ändå, på min rosa lampa.

Strax efter att jag tagit den här bilden så blev hela rummet fullt i folk, min säng förvandlades till ett dansgolv och några tavlor ramlade ner. En lyckad fest med andra ord. Kameran var helt bortglömd.

Sen skulle vi dra till Kåren, men där var det nästan tomt på folk. Då tog vi bussen in till stan och ställde oss i kön till Strömpis istället. Där stod vi i en halv evighet innan jag, Carro och Niklas gav upp och drog till Pitchers och drack öl istället. Vi fick sällskap av några personalvetare också!

På lördagen, när jag städat klart, drog jag på fest med en massa fina tjejer. Några av dem syns på bilden. Jag drack Loka och drog hem när de andra gick till Satin, men jag hade en jättebra kväll ändå!

På söndagen spontan-åkte jag och Wei, en kinesisk utbytesstudent som bor mitt emot mig i korridoren, till Ikea och Skopunkten och var där nästan hela dagen! Jag kom hem med tre par skor, några julklappar, lite pynt samt 8 stycken sängben och en plafond till mamma och pappa som jag ska släpa med mig på tåget hem på torsdag. Jag sov ovanligt gott, men alldeles för kort, natten till måndag och höll på att slumra till på föreläsningen på förmiddagen. När jag kom hem skulle jag ta en powernap som slutade med att jag sov i 2.5 timmar! Jag såg "Sex and the City 2" som var askass jämfört med serien. Sen somnade jag klockan ett igen och vaknade inte förrän 12 idag. Jag måste ha haft världshistoriens värsta sömnbrist utan att vetat om det!
Idag har jag haft druckit te och ätit en massa pepparkakor tillsammans med Carro och Jenny och varit på faddermöte. Jag börjar bli riktigt taggad inför nollningen!

19 november 2010

@!#¤%&//()%#

Det här gick inte så bra. Jag får förmodligen underkänt för första gången i mitt 21åriga liv. Det känns piss. Nu håller jag tummarna och hoppas på ett mirakel. I annat fall är det omtentafest på studentgatan 32 den sjunde januari!

morrn!

Nu sticker jag till UNI och skriver tenta. Wish me luck!
Det här är jag med ett fejk-smajl. Så att det här inlägget ser mer positivt ut än det egentligen är...

18 november 2010

17 november 2010

nu är det nästan jul igen!

Jag har hängt upp en tjusig ljusslinga i mitt fönster. Om det är julpynt eller bara pynt vet jag inte... Men det känns lite juligt, visst gör det?


Killen på Clas Ohlsson skrattade åt mig när jag frågade om det skulle börja brinna i gardinen om jag hängde ljusslingan så här. Sådant händer tydligen inte med nya, fina ljusslingor med LED-lampor i.

16 november 2010

slumpen

Globe Genie är en fin sida. Där slumpas man till olika ställen i Google Earth. Lite som att åka på fejk-semester, ungefär. Idag, när jag tröttnade på plugg, ställde jag in den på Europa och drömde mig bort ett litet tag.

Jag hamnade utanför Bilbao, brevid en söt liten blå bil....

 ... i en skog i Hampshire....

...på ett gärde i Lieto, Finland...

...i en allé någonstans i västra Frankrike...

...samt mitt i mitt älskade Kilkenny, Irland, precis utanför den lilla röda affären där jag köpte min kamera. Hur stor är chansen?

15 november 2010

we're distracted by the hard times/ and the troubles that we make/ let us throw them in the ocean/ let it wash our cares away

5 h

En ändamålsförklaring förklarar en enskild individs handlingar genom att hänvisa till dennes avsikter (G&G sid 138). Även sociala fenomen kan förklaras på detta sätt, genom att hänvisa till vad många individer gör var för sig, där varje individs handlingar förklaras genom en ändamålsförklaring. För att kunna ge en ändamålsförklaring till en person handlingar måste vi veta vad han/hon vet och vad han/hon tror på. Människor handlar på basis av vad de vet och vad de tror. Därför kan människor med andra kunskaper eller annan syn på världen ibland handla på sätt som kan verka märkliga och obegripliga för oss.

Det tog mig fem timmar att författa ovanstående text. F.E.M. Och den är inte ens välskriven. Finns det någon mer än jag som fattar vad jag vill ha fram med mening nummer två, liksom?
Jisses!

(For the record: i morse var jag hur ambitiös som helst. Tio instuderingsfrågor var besvarade innan klockan 12. Sen tog det stopp. Ingen vet varför.)

14 november 2010

nu ska vi prata om väder

I förrgår såg det ut så här utanför mitt fönster. Vitt och vackert, som på julafton ungefär. I och för sig var det kallt och jävligt om man gick utanför dörren men det var så fint att sitta inne och dricka te och titta ut.

Idag såg det ut såhär. November när det är som sämst. 
Slask och halvsmält snö. Deprimerande?
Jode!

söndag

Jag sov över tolv timmar i natt och vaknade klockan 11.40. Sick! När hände det senast? När jag var 14? Dagen har i princip bestått av en fika på stan med fina Carro. Kvällen ska spenderas med instuderingsfrågor. Jag har tenta på fredag. Det börjar bli dags att plugga. Den här kursen kan vara det tråkigaste jag läst, någonsin. Vetenskapsteori. Ad hoc-hypoteser. Paradigm. Orsaksförklaringar. Det kan nog inte bli så mycket värre.

Idag är det fars dag. Eftersom jag och pappa firade den i torsdags höll jag på att glömma bort att ringa och gratta idag. För mig var det fars dag i torsdags, men jag hoppas att pappa har en fantastiskt fin dag idag när resten av familjen firar honom! Det är han så värd. Han är nämligen världens bästa pappa.

Igår hade jag en ovanlig lördagskväll. Jag satt hemma i min ensamhet, drack juice och tittade på stand-up på datorn. Och konstigt nog så var det exakt det jag ville göra.

Mona Sahlin ska avgå också. Svensk medias genom tiderna största smutskastningskampanj lyckades. Det tycker jag är sorgligt.

13 november 2010

nothing

The Script släppte ett nytt album för ett tag sedan. Det här är mitt favoritspår. Det är så smörigt, sorgligt och vackert att jag nästan önskar att jag vore olyckligt kär. Det är perfekt gråtmusik, men jag har liksom ingen anledning att gråta.

Japp, jag vet. Jag är en tönt. And I'm damn proud of it!

12 november 2010

sådant som man inte borde, men gör ändå

Nya: spets-tisha och örhängen...

those were the best days of my life

När jag var hos Tess passade jag på att sno lite bilder från förra sommaren. Sommaren när mitt hår var jättelångt och så solblekt att det var gult och Tess hår ändrade färg varannan dag. Vi åt en massa digestivekex och drack oändliga liter cola light. Uttrycket "schnygg är schnyggschnygg" myntades och så pratade vi en massa om pissmyror, fast ingen av oss mindes varför. Vi liknade allt och alla vid kakor. Vi hängde på Ingestrand och Edane-beachen. Vi gick bikinipromenader i skymningen och badade mitt i natten. Helgerna spenderades på en massa mer eller mindre knasiga förfester och på Bryggan. Vi sov i Tess mammas bil och åt söndagsfrukostar på McDonalds.
Jag ler när jag tittar på bilderna. Sommaren -09 var fantastisk!












fredag

Jag vaknade jättejättetidigt i morse eftersom jag hade tvättid. Innan jag gick till seminariet som började klockan 10 hade jag hunnit med att tvätta tre maskiner, plugga en massa OCH gjort mig iordning. JAG, som brukar ta två timmar på mig om jag bara ska sminka mig och äta frukost för att jag är segast i världen på morgonen... Jag är tokstolt över mig själv.

11 november 2010

far

Min pappa har varit här hos mig nu ikväll, på väg hem från jobbet i Eskilstuna. Med sig hade han min andra tjocktv, som är lika liten och lika ful som den första, men betydligt mer fungerande. När den var inkopplad bjöd jag på lite farsdagsfika, några dagar för tidigt. Jag hade köpt jordgubbar, vispgrädde och vaniljglass, för det är det bästa pappa vet. Det smakade som mitt i sommaren och var en välkommen kontrast till snön utanför. Vi åt, pratade och lyssnade på det här albumet, som låter precis som min barndom. Åh, vilken mysig torsdagskväll!

9 november 2010

jordgubbsvin, drakbebis, barnvagnspromenader och en jäkla massa girltalk

Jag skulle kunna skriva en hel roman om hur bra jag haft det i Nybro. Men jag visar med lite bilder istället. Lättare så.
Tess skulle dricka vin för första gången på över ett år. Förväntningarna var skyhöga!
Sen blandade Patrik drinkar till oss också. Då blev vi ännu gladare! Ja, Tess var också jättejätteglad, fast det syns inte så bra på bilden...
Ett och ett halvt vinglas senare kläckte min älskade vän kommentarer som :"Allt oviktigt känns meningsfullt. Det är underbart".
Morgonmysande drakbebis med mamma!
Fina familjen och jag gick på promenad i Nybro som visade sig vara världens sötaste lilla stan med små trähus och kullerstensgator. 
Tess målade av mig och jag blev snyggare än i verkligheten.
Sötaste bäbisen i världen?
Vi gick på promenad en kväll. Jag lånade Tess' jacka och reflexväst och blev ganska lik en svensk flagga.
Innan jag åkte hem idag gick vi en promenad genom ett mycket regnigt Kalmar. Paraplyet till vänster är Thereses. Det till höger är det som hon lånade ut till mig. Hon påstod att de var köpta på samma ställe. Jag tror att hon ljög. Jag kanske inte är något vidare på att köra barnvagn, men hålla ett paraply kan jag faktiskt lika bra som henne!
Jag och min gudson<3
När en sådan här godbit vinkar av en vid tåget, är det inte konstigt om man inte vill åka hem.
När kortet togs sjöng jag och Tess "Midnatt råder" för Leo. Så här gott skrattar han varje gång man kommer till refrängen (tipptapp tippetippe tipptapp, ni vet). Därför är den perfekt att sjunga när man tar kort. Dessutom måste man ju ta tillvara på tillfällen när det är okej att sjunga julsånger halvfalskt på en tågstation!


Visst syns det väl att jag har haft det helt fantastiskt!? Jag behöver inte skriva så mycket mer, tycker jag.