30 mars 2010

little miss sunshine


Saker som gör mig glad idag:
  • Solen!
  • Att jag just nu sitter på bussen på väg mot de värmländska skogarna! There's no place like home!
  • Att Swebus har gratis internet på sina bussar!
  • Att jag fått en drös med sms från fina, goa människor som vill träffa mig när jag kommer hem!
  • Mina gummistövlar (ursäkta att jag tjatar om dem, men de är det bästa som hänt min garderob sedan mitt första par jeansleggings)!
  • Att jag i morse kom på en klockren lösning till det ständiga i-landsproblemet med läckande mineralpuder! Överväger att ta patent på min fantastiska idé...
  • Barn i galonisar som hoppar i vattenpölar!
  • Att jag är nästintill fri från skolarbete under hela påsklovet!
  • Bob Marley!
  • Kexchoklad!
  • Att min stavningskontroll tycker att det borde stå; "there's no place like homo", "sexchoklad" istället för kexchoklad och "ytanslutnings" istället för jeansleggings!

29 mars 2010

vi har vår i luften! var har ni eran?

Hey, I put some new shoes on and suddenly everything is right! Eller ja, inte skor kanske, men gummistövlar! Toppar med mitt nya fina, prickiga paraply och håller tummarna för en riktigt regnig vår!



titta vad jag gör!!

Jag läser en bok! Den handlar inte om grammatik. Den nämner inte pronouns, valency patterns eller determiners! Den är inte ens på engelska!
Jag läser en skönlitterär bok, bara för att jag vill och har tid med det. Det är skönt!

28 mars 2010

guldlock!

För att vara söndag har det varit en ganska effektiv dag idag. Kanske mest beroende på att jag blivit gammal och tråkig och var hemma och såg på film igår kväll. Jag har i alla fall hunnit med både yoga och att lära mig att locka håret med plattång. Det sistnämnda ser busenkelt ut, men var nästintill omöjligt! Det är ju bäst att passa på att lära sig en dag när det är okej att misslyckas!

27 mars 2010

top notch

Bildregn från gårdagen! Lyckad kväll!
Och tro det eller ej, bilderna är inte i omvänd ordning. Vi käkade faktiskt pizza på förfesten!!










25 mars 2010

shake what your mama gave ya!

Idag har jag prövat något nytt; afrodans! Det var mycket roligare än jag förväntat mig och resulterade i att jag redan nu, två timmar senare, har träningsvärk. Hur ska jag kunna dansa imorgon när vi går ut då? Det är ju rump-skakar-musklerna jag har ont i!!

Idag sänder en tacksam tanke till mina förfäder från Kôrkbrôten! Generna därifrån har jag haft användning av under dagen. Både envisheten och det andra...

24 mars 2010

vad i hela friden är podfartilo???

"Ey!" "Kackadi!" blev helt plötsligt ett väldigt intelligent samtal.

Eftersom jag är nyfiken av naturen och dessutom missbrukare av Google Translate, var jag ju bara tvungen att ta reda på vad mina estniska väninnor från Fröya diskuterade på Facebook. Konversationen var tydligen på ryska...
"Jag tittar på dig med kärlek och podfartilo" skrev den ena tjejen. Varpå den andra svarade: "och säg inte". Endera har jag missbedömt mitt eget eller tjejernas intellekt , eller så är Google Translate sämre än jag trodde. Mycket sämre.

(Om någon har den minsta aning om vad podfartilo är för något, var vänlig och lämna en kommentar. Tack.)

Uttalsfunktionen på Google Translate uttalar dessutom dagens skämt och felsägning (Andrea vet vad jag menar) som gock [
gʌk], vilket jag skrattade åt i tio minuter idag. Jag kanske har missbedömt mitt eget intellekt, trots allt...

Slutligen vill jag bara be om ursäkt för att det här inlägget är fullt av internskämt. Borde slänga in ett om degestives med nutella när jag ändå håller på, men jag orkar inte... Ska sova nu, med chick-flick-flinet på läpparna efter 129 minuter "He's just not that into you".

underbart!

En mirakulös känsla; andra uppsatsen för den här veckan är nästintill klar, pronunciationtentan är avklarad och jag har nästan inget skolarbete som jag behöver tänka på. Lite små översättningar till nästa vecka, det är allt. Det känns så otroligt skönt! Inre harmoni tror jag att det kallas...

Nu vill jag se på film. Helst något roligt, vackert och hopplöst romantiskt. En sån där typisk Louise-film, ni vet...

22 mars 2010

dom säger att du inte vill att alla zebror ska få komma hit...

Ibland är det kul med förnedrings-TV. Det här är tex det bästa inlägg jag sett i debatten om sverigedemokraterna på väldigt,väldigt länge.



Jag har fått en ny sambo. Han är liten, svart och ser ut som att han åkt några varv i en torktumlare. Jag vet inte vad han heter, men han gillar att krafsa på min dörr.
Min flatmate har skaffat en till katt och vi är numera 4 individer som samsas om en tvåa. Det blir kanske mysigt, vem vet. Men i mitt rum är vi från och med nu bara en. De andra får stå utanför och krafsa. Om jag är elak? Inte särskilt, men en katt som åt upp mina blommor och mitt smink räckte.



(bilden har inte jättemycket med texten att göra)

17 mars 2010

nostalgi!!

Jag hittade just en applikation på Facebook där man kan kolla igenom alla sina gamla statusar!
Här bjuder jag på mina favoriter! Framkallar ljuva minnen (utom möjligtvis den med parabolen...)!! Författade av mig, så klart!

2009-01-27 Fethard was quiet last night. Then Louise and Abby hit the town:P (oförglömlig kväll-tisdag eller nåt...)

2009-02-25 took out her bin last night and somehow ended up at the pub:P (en onsdag...)

2009-05-25 tycker att världen vore en mycket bättre plats utan pissmyror... Dom är det bara Tess som gillar. Fast ingen minns väl varför?

2009-05-29 efterlyser Grifanten (även känd som "le grífaaant") kännetecken: ca 2 cmlång, röd plastgris med snabel. ihålig. gillar att spruta vatten i nacken på folk. sågs senast för ett drygt år sedan i sal 22 på solberga (i en barock-skokartong om jag minns rätt) (tyvärr var det ingen som hörde av sig angående min kära grifant..)

2009-06-14 har bott i en BIL inatt! (klassiker!)

2009-08-08 ska klättra upp på taket och plocka ner blombuketten från parabolen :P (hur lyckas man?)

2009-08-25 tänkte sova, men Tess tänkte spela hiphop. Och eftersom det är Tess som bor här...

2009-09-03 "Stanna i Arvika, skaffa ett jobb här, bo hemma och ta ditt körkort. Du är ung, du behöver inte ha roligt." citat från farmor.... :P

2009-09-29 fick ett mess i morse som gav mej anledning att rensa fisk med ett STORT leende på læpparna idag!!

2009-11-17 nästa gång nån åker mot hitra från fröya och ser två t och ett år som inte borde vara där, så vill jag att ni ska veta att det absolut INTE var vårt fel xD

15 mars 2010

vad vore livet utan bearnaisesås?

Idag är jag sentimental och vill tillägna det här inlägget min fina gravidsmurf Therese Nygren! Bara för att hon är så himla bra och jag saknar henne!
Och för att jag vill passa på att länka till hennes nya blogg!


Stämmingsmusik hittar ni här eller här...

12 mars 2010

where dreams come true

Har lagt uppsatsen på jäsning till imorgon. Nu sitter jag och dagdrömmer (okej, kvällsdrömmer då) om det här. För om lite mer än en månad är jag i London. Där har de sådana butiker. Då ska jag köpa såna här eller såna här eller såna här eller såna här. Okej, ni fattar vinken, jag gillar skor. Speciellt New Looks skor. För de kostar nada och är underbart fina! Åh, jag längtar tills jag är där och får pröva och känna och klämma!




Kolla in skorna! Okej, de syns knappt på bilden, men jag lovar, de är förbannat snygga!
(de är därifrån!!)

yay...

Utanför mitt fönster skiner solen från en klarblå himmel, fåglarna kvittar och det är världens finaste vårdag! Med andra ord en fantastisk dag att sitta inne och skriva essä!

10 mars 2010

"söndag"kväll!

Jag har träningsvärk i magen, ont i halsen, kramp i kinderna och mascaran har runnit. Jag är precis hemkommen från stand-up på Kåren!
Fy F-n vad kul det var!
Efter mycket funderande fram och tillbaka sket jag dock i allt vad Moneybrother, Ritz och Strömpis heter och tog bussen hem efteråt. En veckokväll ute i veckan räcker nog för lilla mej. Dessutom har någon klok människa sagt att man ska gå när det är som bäst.

söndag

Igår- min första spontana tisdagsutgång sen Irland.
Idag- söndag. För det har jag bestämt!

9 mars 2010

jag har sett mangskog på burger king!

Närmare bestämt har jag sett Kôrkbrôten och Hedås! Jag blev helt paff! Det visade sig vara en film av min kusin Jon och hans BMP! En förbaskat bra film dessutom. Så nu tycker jag att ALLA som läser det här ska gå in här och rösta på deras bidrag! NU! Deal? Bra!

solen skiner och himlen är blå!

Jag sticker ut på stan! Iklädd mammas gamla solglasögon från nittonhundraåttionånting och jeansjackan!
Essän får vänta, workshopen med!


7 mars 2010

bondbrud

Jag är från landet. Bevis för detta:

* Jag kunde (vilket jag inte hade en aning om) hela texten till "Vi är pojkarna som busar" när vi hade allsång på tentafesten.

* Jag klev just ut ur duschen, tog av mig handduken och satte på mig kläder. Sen upptäckte jag att jag inte dragit ner persiennerna.


(Min kamera har dött, igen. Kameraservice blir säkert överlyckliga när jag skickar in den för 3e gången...)

5 mars 2010

nu går det ÄNNU bättre!!

Jag har preliminärrättat min egen tenta (den jag skrev idag) och hade bara 5 fel! VG!!!! Jag som var osäker på om jag skulle bli godkänd överhuvudtaget... Endera har jag sjukt dålig självinsikt eller så var tentan lättare än den verkade. Sitter just nu och väntar på att Malin ska ringa, vi ska gå till tentafesten tillsammans!!

Titta vad jag har gjort! Kreativ idioti, igen!
Gammal svart klänning + armband och säkerhetsnålar= ny klänning!!




Nu, innan jag går ut i natten och firar att jag klarade tentan, sänder jag några varma tankar till en person som betyder mycket för mig och som inte har det så lätt just nu...

4 mars 2010

det går bra nu...

Londonresa bokad! Den 29e april till 3e maj tar jag, kusin-vitamin-Vicky, Andrea och hennes syster en lång weekend i den brittiska huvudstaden!

(Och jag kommer veta vilken form av verb och pronomen urinvånarna använder när de pratar!)

Nu har jag nästan glömt bort att jag har tenta imorgon....


*!@#£¤%&?...

Jag är arg. Jag vaknade tidigt i morse (okej, allt är relativt; 08.00) och masade mig iväg till universitetet till en föreläsning som jag trodde började 10.15. Det gjorde den inte. Klockan 08.40 i morse ändrade de vårt schema och flyttade föreläsningen till klockan 15.15 idag istället. Där rök min dag, min planering och min tvättid. F-N!!!
Nu sitter jag och Andrea i biblioteket och avverkar övningstentor på löpande band. Imorgon smäller det och jag kan verkligen inte det här... Min hjärna har ställt sig på stand by.
Livet leker.

2 mars 2010

klippt!

Malin har klippt av mig håret! Eller, ingen mer än jag tycker att det är någon särskilt radikal förändring, men 3-4 centimeter kan vara väldigt mycket! Jag är nöjd (och väldigt fin)!
Allt till priset av en Corona på Strömpis på fredag!
Jag, Malin och Andrea har varit hemma hos Jocke och Marcus ikväll och pluggat inför dumdumtentan på fredag. Eller, plugga var vad det var meningen att vi skulle göra, men killarnas lägenhet förvandlades till någon slags skönhetssalong och både jag och Jocke blev friserade och Andrea plockade mina ögonbryn med tråd (underbart!).
Lite grammatikövningar hanns med i alla fall...

Helgen har tillbringats med familjen i Mangskog. Två studentkonserter, en brakförkylning och ett 85-årskalas hann jag med. Dessutom har haft bebisrytmik med mamma, sett på 300 vänner-avsnitt(typ), byggt pärlplattor och haft det allmänt mysigt!

Nu är jag Örebro-hemma igen och ska sova. Imorgon ska vi ha workshop med redovisningen som vi skulle haft för över en vecka sen... Jag ska prata om var man får parkera husvagnar och sätta upp tält. Intressant? Jode!

Btw, så borde alla ta sig en titt på det här; orsaken till att jag är världens stoltaste syster. (Och beviset för att jag förmodligen är världens sämsta fotograf...)